Pages

12 May 2009

Dragostea si femeia Sagetator.... no shit!

Citesc.... si nu ma regasesc....


Ea nu va spune intotodeauna ceea ce vrei sa auzi. De cele mai multe ori remarcile ei spuse pe sleau si intrebarile stinjenitoare iti vor increti parul. Dar din cind in cind, va spune cite ceva atit de deosebit si splendid incit iti va veni sa cinti de fericire.



Tocmai ti-ai adunat curajul ca sa-i spui ca o iubesti, dar inainte sa apuci sa deschizi gura, ea te priveste cu ochii ei senini, larg deschisi si te intreaba plina de curiozitate "Cum te simti cind esti atit de scund?




Nu ai complexe, nevroze, ceva?". in timp ce tu inghiti in sec, incercind plin de barbatie sa-ti revii, ea va adauga: "N-ar trebui sa-ti faci probleme din cauza asta. Multi barbati importanti au fost scunzi. Ca Napoleon. Sau Hitler".


Asta e ca si cum ti-ar pune sare pe rana. Dar inainte sa apuci sa te ridici si sa pleci, gindindu-te ca femeia asta merita cu virf si indesat o asemenea grosolanie, ea va murmura visatoare: "Nu pot sa sufar barbatii ca niste prajini. Tu esti perfect. Am observat cind veneam impreuna incoace ca ne potrivim perfect impreuna".

Asaza-te la loc. Vei ramine. Pentru mult timp. O fata din Sagetator, prietenoasa si onesta, tocmai ti s-a lipit de suflet cu farmecul ei unic, ciudat. intotdeauna va vorbi deschis, pentru ca vede lumea exact asa cum este, desi poarta ochelari cu lentile roz. Trebuie sa recunosti ca acesta e un talent deosebit. Nu oricine poate privi orice situatie cu o logica limpede, rationala pastrindu-si capacitatea fericita de a crede ca lucrurile se vor ameliora sau daca nu, le va accepta asa cum sint.


Femeile din Sagetator sint niste adevarate Shirley Temple. te va durea cind partenera ta iti va spune ca si-ar dori sa cistigi mai multi bani, dar apoi va adauga: "Sigur, oamenii care au prea multi bani devin egoisti. Poate ca avem noroc ca sintem saraci". E adevarat, e un optimism stingaci, dar te vei obisnui cu el.  Fata asta nu te va minti niciodata. Uneori s-ar putea sa iti doresti sa o faca. intreab-o cum isi petrece serile cind nu e cu tine si vei primi un raport detaliat si sincer despre scrisorile pe care i le scrie atragatorului doctor pe care l-a cunoscut vara trecuta in vacanta si despre cite intilniri refuza.


S-ar putea chiar sa-ti povesteasca de insomnia ei si cum sta treaza noaptea intrebindu-se daca nu cumva ceea ce simte pentru tine e doar prietenie si nu iubire. O sa-ti vina sa urli la ea: "Pentru Dumnezeu, mai minte-ma si tu, citeodata! Are si un barbat mindria lui!". Nu tipa prea tare. Ai s-o jignesti si apoi, nici ea nu e tocmai lipsita de temperament. se stie ca femeile din aceasta zodie au uneori crize de furie exploziva.


Probabil ca nativa va locui singura. Aceste femei sint foarte independente si ambele sexe au o ciudata detasare fata de legaturile de familie. Poate pentru ca nativii calatoresc atit de mult incit nu stau acasa suficient timp ca sa-si cunoasca familia. Chiar daca drumurile lor se rezuma la a merge la film sau la prietene, aceste femei sint tot timpul pe picior de plecare, agitate.


La aceasta femeie, ce-i in gusa-i si-n capusa. Stilul ei de a spune pe fata, fara menajamente, ceea ce gindeste duce in mod firesc la perceptii gresite si la multe scandalulri zgomotoase, ca sa nu mai vorbim de sentimente ranite. Dar astea nu ii vor fringe spiritul. intr-o situatie de criza, mindria jupiteriana apare din adincuri si o salveaza, permitindu-i sa trateze inima ei frinta ca si cum ar fi cea mai tare poanta a sezonului.


Poate ca inauntru sufletul ei plinge, dar va para cu atita spirit sclipitor intrebarile prietenilor referitoare la ruptura, incit acestia vor ajunge la concluzia ca din punctul ei de vedere legatura respectiva a fost doar un simplu flirt. Nici unul nu va ghici ca ea uda perna cu lacrimi in fiecare seara, intrebindu-se ce a spus de a distrus totul.


S-ar putea sa fi fost faptul ca i-a spus sa nu urce la ea fiindca "avea de vorbit cu un tip care are probleme", atunci cind iubitul ei a sunat-o din coltul strazii la miezul noptii. De fapt, barbatul respectiv era cumnatul ei, dar cum sagetatorii omit aproape intotdeauna sa mentioneze esentialul, a uitat sa spuna asta. si-apoi, de ce ar fi trebuit sa se justifice? Toti Sagetatorii se umplu de furie indignata atunci cind le e pusa la indoiala integritatea.


Sau o fi fost chestia aia cind el a vrut sa o ia sora si pe sora lui mai mica la film cu ei, iar Sagetatoarea a trintit: "Dumnezeule, sper ca n-o sa stea tot timpul pe capul nostru si cind o sa fim casatoriti!". Poate ca ei ii placea tinara, dar teama jupiteriana de a fi sufocat de rude a provocat izbucnirea nesabuita. Acum ii e dor de surioara la fel de mult ca de iubitul ei, dar e prea tirziu ca sa explice ce a vrut sa spuna. Oricum, n-ar intelege nimeni.


Cu toata inteligenta ei logica, Sagetatoarea nu e niciodata pregatita pentru astfel de impasuri si astfel ajunge deseori intr-un desert al iubirii, fara sa stie unde va aparea urmatoarea idila si de ce. Iar atunci cind apare, nativa se teme sa nu fie ranita si va afisa o detasare exagerata, incapabila sa ia pe cineva in serios, cu atit mai putin pe sine insasi.


Va flirta fara jena, dar nu va avea de gind sa transforme flirtul intr-o legatura stabila sau eterna. Astfel va dobindi reputatia de femeie rece si lipsita de inima. Un semn de foc nu e niciodata asa, dar citi barbati stiu asta? Daca o asemenea stare de lucruri o face sa ramina singura toata viata, aceasta femeie sigur nu va deveni o fata batrina seaca si acrita, plina de resentimente. Tot i se va parea ca viata e amuzanta si se va distra de minune. Va inlocui barbatul cu o groaza de pasiuni si hobbz-uri si se va bucura din plin de fiecare dintre ele.


Am uitat sa ma bucur de oameni si am inceput sa cred ca fericirea din anumite ore se plateste cu saptamani de neliniste. Vreau sa uit... sa te ucid naibii din mine, din zambet, din orizont, din pasii pe care ii pierd in drumul spre mine.  Absenta ta ma face sa urasc si ultima bruma de bunatate din mine. Mi-ai luat tot.... ABSOLUT TOT... imi doresti liniste? Pe naiba, nu o voi mai avea fara tine, niciodata! Nu ma vei mai atinge niciodata ca atunci... si e ceata in jurul meu...


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>




  • Nu am invatat sa plang

  • stiu doar ca tu... mi-ai fost umbra, liniste, noapte, zi, fericire, ura... totul... de ce nu te pot anula?

  • I guess I'm too lost in all the things you've lost in me....






IMG_0702

1 comment:

adriana said...

MUMOSI CERCEI